Παράταση: Αξιολόγηση Μαθημάτων, Εαρινό Εξάμηνο 2023-24: Ηλεκτρονική Συμπλήρωση των Ερωτηματολογίων

Η διαδικασία της ηλεκτρονικής συμπλήρωσης των ερωτηματολογίων για το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2023-24 από τους φοιτητές, θα πραγματοποιηθεί έως και την Παρασκευή 31 Μαΐου Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024.

Δυνατότητα συμπλήρωσης των ηλεκτρονικών ερωτηματολογίων για τα προπτυχιακά, εργαστηριακά και μεταπτυχιακά μαθήματα, έχουν οι φοιτητές που έχουν δηλώσει τα εν λόγω μαθήματα μέσω της ηλεκτρονικής γραμματείας του ενιαίου πληροφοριακού συστήματος του Ψηφιακού Άλματος εντός της περιόδου υποβολής των δηλώσεων.

Η ηλεκτρονική συμπλήρωση των ερωτηματολογίων από τους φοιτητές συμβάλλει στη βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου και υλοποιείται με τρόπο που διασφαλίζεται η ανωνυμία τους. Η είσοδος στο ηλεκτρονικό σύστημα γίνεται μόνο με τους προσωπικούς κωδικούς του κάθε φοιτητή.

Για τη συμπλήρωση των ερωτηματολογίων και για περισσότερες πληροφορίες συνδεθείτε στο https://ps.modip.upatras.gr/.


Οδηγίες Συμπλήρωσης
Για τη συμπλήρωση του ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου ακολουθείτε τα παρακάτω βήματα:

• Είσοδος στο https://ps.modip.upatras.gr/.
• Σύνδεση με τη χρήση του UPnet ID και του προσωπικού κωδικού σας.
• Επιλογή μαθήματος από τη λίστα των μαθημάτων που εμφανίζεται.
• Συμπλήρωση του ερωτηματολογίου.
• Επιλογή «Υποβολή» ώστε να υποβάλετε το ερωτηματολόγιο για το συγκεκριμένο μάθημα.
• Συνεχίζετε, σε χρόνο της επιλογής σας, τη συμπλήρωση των ερωτηματολογίων και για τα υπόλοιπα μαθήματα της λίστας.

Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε πρόβλημα, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη Γραμματεία της ΜΟ.ΔΙ.Π. στο modipsecr@upatras.gr

Διευκόλυνση των φοιτητών/τριών για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το υπ΄αριθμ. 37520/30.5.2024 έγγραφο της Γραμματείας του Πρυτανικού Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Πατρών,  τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024, δεν θα πραγματοποιηθούν εξετάσεις,  προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους/στις φοιτητές/τριες να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

– Από τη Γραμματεία

Invited Talk, ACM UPatras Student Chapter, and “CEID Seminar and Social Hour”: ACM Distinguished Speakers Program


Invited Talk, under the ACM Distinguished Speakers Program, entitled:


“Hack by Heart, Secure by Soul: The Return”,

by Nicolas Sklavos, ACM Distinguished Speaker,


invited by ACM UPatras Student Chapter, and “CEID Seminar and Social Hour”.


Place: University of Patras, Computer Engineering and Informatics Dept.,

Date: Friday, 24 May 2024, Time: 15.00,

Main Hall, (Room C).

Διευκόλυνση φοιτητών για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το υπ΄αριθμ. 34526/17.5.2024 έγγραφο της Γραμματείας του Πρυτανικού Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Πατρών, την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024, ημέρα διενέργειας των φοιτητικών εκλογών, δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα, εργαστηριακές, φροντιστηριακές ασκήσεις, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους φοιτητές να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

– Από τη Γραμματεία

“Σεμινάριο Υγιεινής και Ασφάλειας”, για τους πρωτοετείς μεταπτυχιακούς φοιτητές και υποψήφιους διδάκτορες 2024

Σας ενημερώνουμε πως κατόπιν απόφασης της Συντονιστικής Επιτροπής Υγείας και Ασφάλειας του Πανεπιστημίου Πατρών, το Σεμινάριο Υγιεινής & Ασφάλειας για τους πρωτοετείς μεταπτυχιακούς φοιτητές και υποψήφιους διδάκτορες του ακαδημαϊκού έτους 2023-2024  θα διεξαχθεί αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της ασύγχρονης ψηφιακής πλατφόρμας eclass του Πανεπιστημίου Πατρών.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί από 20 Μαΐου έως 5 Ιουνίου 2024 .

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με απόφαση της Συγκλήτου (177/7043/8-12-2014) η συμμετοχή στο Σεμινάριο είναι υποχρεωτική και αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την απονομή του αντίστοιχου μεταπτυχιακού τίτλου.

Εξαιρούνται από την συμμετοχή στο σεμινάριο α) οι υποψήφιοι διδάκτορες που έχουν παρακολουθήσει το Σεμινάριο Υγιεινής & Ασφάλειας ως μεταπτυχιακοί φοιτητές σε επίπεδο Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης β) οι ΜΦ του ΔΠΜΣ “Δημόσια Υγεία” του Τμήματος Ιατρικής.

Επισυνάπτεται η σχετική ανακοίνωση και παρακαλούμε για την ενημέρωση σας (αρχείο ανακοίνωσης).


– Από τη Γραμματεία

Ευχές για το Πάσχα

Εκ μέρους του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ), “Ολοκληρωμένα Συστήματα Υλικού και Λογισμικού (ΟΣΥΛ)”, θα θέλαμε να σας ευχηθούμε Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά.

Το Αναστάσιμο Φως, να φωτίζει τις ψυχές και τις ζωές όλων μας.


– ΔΠΜΣ ΟΣΥΛ

Δηλώσεις μαθημάτων εαρινού εξαμήνου 2023-24

Σας ενημερώνουμε ότι η δικτυακή πύλη «progress» για δηλώσεις μαθημάτων και ανανέωσης εγγραφής εαρινού εξαμήνου 2024 θα είναι ανοικτή από Τρίτη 9/4/2024 έως την Κυριακή 28/4/2024 .

Σας υπενθυμίζουμε ότι:

  • Οι φοιτητές υποχρεούνται να δηλώσουν 5 μαθήματα ( 2 κορμού και 3 επιλογής) του Β’ εξαμήνου.
  • Για τη δήλωση Μεταπτυχιακής Διπλωματικής Εργασίας (ΜΔΕ), αναφέρεται ότι: Στο νέο πρόγραμμα σπουδών ΔΠΜΣ ΟΣΥΛ, σύμφωνα με τον κανονισμό, η Εκπόνηση ΜΔΕ ορίζεται στο 3ο εξάμηνο και εφόσον ο μεταπτυχιακός φοιτητής/τρια έχει εξεταστεί επιτυχώς στα 7 από τα 10 μαθήματα, που είναι απαραίτητα για τη λήψη πτυχίου του ΔΠΜΣ. Για το προηγούμενο πρόγραμμα σπουδών, η ΜΔΕ ορίζεται από το 3ο εξάμηνο, χωρίς περιορισμό.

Για την εκπόνηση της ΜΔΕ εφόσον πληρούνται οι παραπάνω προϋποθέσεις, οι μεταπτυχιακοί φοιτητές/τριες, θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση ορισμού Μεταπτυχιακής Διπλωματικής Εργασίας προς την ΕΠΣ του ΔΠΜΣ ΟΣΥΛ, με ενδεικτικό θέμα ΜΔΕ και ορισμό τριμελούς με τη συγκατάθεση μέλους ΔΕΠ, που θα είναι ο επιβλέπων της.

Η δήλωση της ΜΔΕ θα πρέπει να κατατίθεται προς έγκριση στη Γραμματεία, τουλάχιστον ένα εξάμηνο πριν την ολοκλήρωση της. 


– Από τη Γραμματεία

Αιτήσεις Ορκωμοσίας Μεταπτυχιακών Φοιτητών, για την Τελετή Απονομής Απρίλιος 2024

Παρακαλούνται όσοι μεταπτυχιακοί φοιτητές επιθυμούν να συμμετέχουν στην ορκωμοσία του Απριλίου 2024, να υποβάλλουν αίτηση από 13.3.2024 έως και 19.03.2024,

μόνο μέσω του συνδέσμου : https://eservice.upatras.gr/cases/1-foititikes-aitiseis/

επισυνάπτοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά που αναφέρονται στην αίτηση ορκωμοσίας μεταπτυχιακών φοιτητών με επιπρόσθετα επισυναπτόμενα τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

α) αριθμός πρωτοκόλλου κατάθεσης της μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας στο Ιδρυματικό Αποθετήριο του Παν/μιου Πατρών, ΝΗΜΕΡΤΗΣ, (https://nemertes.library.upatras.gr/ ),
β) (προαιρετικά) αίτηση εγγραφής στο δίκτυο αποφοίτων ( https://alumni.upatras.gr/register/), ή το σχετικό έντυπο.


– Από τη Γραμματεία

Ανανέωση Εγγραφής, Εαρινό Εξάμηνο 2023-24

Σας ενημερώνουμε ότι  η διαδικτυακή πύλη (progress), για την ανανέωση εγγραφής για όλους τους μεταπτυχιακούς  φοιτητές του Τμήματος μας, εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2023-2024,  θα είναι ανοιχτή από 27-2-2024 έως 30-4-2024.

Παρακαλούμε  να μεριμνήσετε για την ανανέωση της εγγραφής σας, εντός της παραπάνω προθεσμίας. 

Η ανακοίνωση για την περίοδο δήλωσης μαθημάτων, για το εαρινό εξάμηνο του 2023-2024, θα ακολουθήσει μεταγενέστερα.

– Από τη Γραμματεία